StartseiteNasze marki - Gardelli Specialty CoffeesGardelli Specialty Coffees - Ethiopia Moata
Palarnia: Gardelli Spacialty Coffees (Włochy)
Profil smakowy: jaśmin, limonka, czarna herbata, brzoskwinia, morela
Kraj pochodzenia ziarna: Etiopia
Region: Jimma
Wysokość: 2000 m n.p.m.
Obróbka: Myta
Odmiana: lokalne odmiany arabiki
Ocena w cuppingu: 89,25 pkt.
Profil smakowy: jaśmin, limonka, czarna herbata, brzoskwinia, morela
Kraj pochodzenia ziarna: Etiopia
Region: Jimma
Wysokość: 2000 m n.p.m.
Obróbka: Myta
Odmiana: lokalne odmiany arabiki
Ocena w cuppingu: 89,25 pkt.
Ziarna z Etiopii, wypalane przez wielokrotnego mistrza Włoch Roasterów oraz jednego z czołowych roasterów na świecie - Rubensa Gardelli. Kawa wypalana średnio - sprawdzi się w metodach przelewowych oraz jako espresso. Kawa o kwiatowo-owocowym charakterze, przywodząca na myśl herbaciany napar.
Uprawa kawy w regionie Jimma ma wieloletnią historię. Panujące tam warunki atmosferyczne oraz żyzne gleby znacznie uławiają hodowcom zadanie. To jednak nie wszystko - prawdziwa zmiana nastąpiła w 2010 roku, kiedy lokalni farmerzy stworzyli kooperatywę Duromina. Znacząco poprawiła się kontrola nad całym procesem produkcji, a co za tym idzie, także jakość kawy. W rezultacie wzrosły też zarobki rolników i ich zaangażowanie w pracę. Obecnie Duromina cieszy się ogromna popularnoścą i może szczycić się produkcją czołowych kaw speciality w Etiopii.
Es gibt noch keine Bewertungen für dieses Produkt!
Eine Rezension schreibenDer Eigentümer des Online-Shops garantiert nicht, dass die veröffentlichten Meinungen von Verbrauchern stammen, die ein bestimmtes Produkt verwendet oder gekauft haben.