Front pageNasze marki - Gardelli Specialty CoffeesGardelli Specialty Coffees - Sumatra Gayo Megah
Palarnia: Gardelli Speciaity Coffees (Włochy)
Profil sensoryczny: rumianek, mandarynka, gałka muszkatołowa, czereśnie, rabarbar
Kraj pochodzenia ziarna: Indonezja (Sumatra)
Region: Aceh
Wysokość upraw: 1600-1800 m n.p.m.
Obróbka: Wet-hulled
Odmiana: Bourbon, P88
Zbiór: Maj 2016
Ocena w cuppingu: 88,75 pkt.
Profil sensoryczny: rumianek, mandarynka, gałka muszkatołowa, czereśnie, rabarbar
Kraj pochodzenia ziarna: Indonezja (Sumatra)
Region: Aceh
Wysokość upraw: 1600-1800 m n.p.m.
Obróbka: Wet-hulled
Odmiana: Bourbon, P88
Zbiór: Maj 2016
Ocena w cuppingu: 88,75 pkt.
Ziarno jakości spaciality pochodzące z indonezyjskiej Sumatry, wypalane przez wielokrotnego mistrza Włoch Roasterów, Rubensa Gardelliego. Kawa o wyraźnej słodyczy oraz wyczuwalnych nutach przypraw. Kawa została wyprodukowana przez kooperatywę Gayo Megah, która skupuje ziarno od 71 właścicieli organicznych upraw. Plantacje znajdują się w północnej części wyspy, w okolicach jeziora Tawar.
Charakterystyczna dla tego obszaru metoda obróbki nadaje kawie specyficznego smaku. Po zbiorze, owoce są płukane i częściowo pozbawiane miąższu za pomocą ręcznego urządzenia. Następnie ziarno jest suszone do pewnego stopnia i oddzielane maszynowo od pozostałości miąższu. Ostatnim etapem jest suszenie ziarna bezpośrednio na ziemi, na patio lub materiale rozłożonym na ziemi.
There are no reviews for this product yet.
Write ReviewThe owner of the online store does not guarantee that the published opinions come from consumers who have used or purchased a given product.