Strona głównaNasze marki - KruveKruve Sifter Six - Silver - Odsiewacz do kawy z sześcioma sitkami
Kruve Sifter to profesjonalny odsiewacz do zmielonej kawy, który pozwoli Ci wydobyć z niej jeszcze więcej smaku.
Zestaw zawiera odsiewacz w kolorze srebrnym, 6 sitek o wielkości oczek 200, 300, 400, 600, 800 i 1000 mikrometrów oraz dostosowany do nich stojak. Zestaw z tymi sitkami szczególnie sprawdzi się zarówno do espresso, jak i do metod przelewowych.
Idealnie zmielone ziarno to nie tylko stopień zmielenia odpowiednio dobrany do metody parzenia, lecz także równe cząsteczki kawy. Dzięki temu kawa parzy się równomiernie, co przekłada się na jej smak. Kruve pozwala na dokładne oddzielenie zbyt małych i zbyt dużych drobinek, w wyniku czego otrzymujemy cząsteczki tej samej wielkości.
Zestaw zawiera odsiewacz w kolorze srebrnym, 6 sitek o wielkości oczek 200, 300, 400, 600, 800 i 1000 mikrometrów oraz dostosowany do nich stojak. Zestaw z tymi sitkami szczególnie sprawdzi się zarówno do espresso, jak i do metod przelewowych.
Idealnie zmielone ziarno to nie tylko stopień zmielenia odpowiednio dobrany do metody parzenia, lecz także równe cząsteczki kawy. Dzięki temu kawa parzy się równomiernie, co przekłada się na jej smak. Kruve pozwala na dokładne oddzielenie zbyt małych i zbyt dużych drobinek, w wyniku czego otrzymujemy cząsteczki tej samej wielkości.
Odsiewacz składa się z trzyczęściowego korpusu oraz drewnianej pokrywy z logo marki. Wewnątrz, na dwóch poziomach umieszcza się sitka, kolejno o drobniejszych i grubszych oczkach. Całość jest świetnie spasowana i wykonana z materiałów najwyższej jakości.
Użycie Kruve jest proste: wystarczy wsypać zmieloną kawę na górne sitko, zamknąć pokrywę i potrząsać przez 30 - 60 sekund. Zbyt drobne cząsteczki zbiorą się na dnie, zbyt grube pozostaną na górnym sitku, a te odpowiednie na dolnym sitku. Po użyciu wystarczy opłukać sitka pod wodą.
Kruve to także świetny kalibrator młynka. Producent rekomenduje odpowiednie sitka pod konkretne metody parzenia. Korzystając z zaleceń, po zmieleniu kawy pod wybraną metodę parzenia, wystarczy ją przesiać z użyciem sugerowanych sitek. W rezultacie powinniśmy dążyć do osiągnięcia jak najbardziej zbliżonego stosunku zbyt drobnych i zbyt grubych cząsteczek. W przypadku znaczącej przewagi grubego pyłu powinniśmy mielić ziarno nieco drobniej; analogicznie mielić grubiej w przypadku przewagi drobnego pyłu.
Zalecenia producenta:
Dripper / Chemex: sitka 400 - 800μm
French Press: sitka 600 - 1000μm
AeroPress: sitka 500 - 900μm
Kawiarka: sitka 350 - 700μm
Ekspres przelewowy: sitka 400 - 900μm
Espresso: sitka 250 - 500μm
Cold Brew: sitka 600 - 1100μm
Syfon: sitka 400 - 800μm
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.