Úvodní stránkaNasze marki - Solberg & HansenS&H-Brasil Fazenda Camocim ESPRESSO
Ziarno
Brazylia Fazenda to jednorodne ziarno arabki z jednej plantacji (tzw. single origin). W odróżnieniu od popularnych mieszanek do espresso, kawy jednorodne to smak charakterystyczny dla jednego terroir, czyli specyficznych warunków uprawy kawy, które wpływają bezpośrednio na jej smak. Wysoka jakość ziaren jest potwierdzona jakością speciality.
Brazylia Fazenda to jednorodne ziarno arabki z jednej plantacji (tzw. single origin). W odróżnieniu od popularnych mieszanek do espresso, kawy jednorodne to smak charakterystyczny dla jednego terroir, czyli specyficznych warunków uprawy kawy, które wpływają bezpośrednio na jej smak. Wysoka jakość ziaren jest potwierdzona jakością speciality.
Smak
Brazylia to największy eksporter kawy na świecie, w związku z czym to właśnie smak brazylijskich kaw jest nam najbardziej znany. To klasyczne nuty czekolady, orzechów i słodycz karmelu. Oczywiście każda Brazylia smakuje inaczej, bo poza terroir na smak ziaren wpływa także ich obróbka, wypalenie, a dalej metoda parzenia.
Solberg&Hansen wypala swoje ziarna niezbyt ciemno, dzięki czemu zachowują one więcej naturalnych smaków, a co więcej pojawiają się w nich owocowe nuty. Kawa nie jest kwaśna, ma lekką gorycz, intensywny czekoladowy smak, a dzięki naturalnej obróbce można znaleźć w niej także nuty owoców pestkowych.
Farma
Farma jest własnością Henrique Slopera, który odziedziczył ją po swoim dziadku. W latach 1999 - 2008 roku na farmie wprowadzono wiele procesów związanych z uprawą organiczną, za sprawą czego została ona uhonorowana wieloma certyfikatami. Do uprawy nie używa się środków chemicznych i stosuje się różne działania mające na celu ochronę roślin i poprawę stanu gleby.
Przeznaczenie
Palarnia Solberg&Hansen wypaliła tę Brazylię w taki sposób by była odpowiednia do przygotowania espresso, dlatego polecamy ją do wszystkich ekspresów: kolbowych, automatycznych, domowych i profesjonalnych, a także do kawiarek (zwanych też makinetką lub mokką).
Palarnia
W Solberg & Hansen nie ma miejsca na kompromisy w kwestii jakości kawy. Wypalane tam są jedynie ziarna najwyższej klasy - z segmentu speciality. Roasterzy podróżują do najodleglejszych zakątków globu w celu poszukiwania unikalnych smaków. Mnóstwo zdobytych tytułów to jedynie potwierdzene tego, że palarnia potrafi zachwycić każdego miłośnika wyśmienitego espresso oraz kaw parzonych metodami alternatywnymi. Do dziś jest to największa palarnia w Norwegii, a jej renoma sięga całego świata.
Brazylia to największy eksporter kawy na świecie, w związku z czym to właśnie smak brazylijskich kaw jest nam najbardziej znany. To klasyczne nuty czekolady, orzechów i słodycz karmelu. Oczywiście każda Brazylia smakuje inaczej, bo poza terroir na smak ziaren wpływa także ich obróbka, wypalenie, a dalej metoda parzenia.
Solberg&Hansen wypala swoje ziarna niezbyt ciemno, dzięki czemu zachowują one więcej naturalnych smaków, a co więcej pojawiają się w nich owocowe nuty. Kawa nie jest kwaśna, ma lekką gorycz, intensywny czekoladowy smak, a dzięki naturalnej obróbce można znaleźć w niej także nuty owoców pestkowych.
Farma
Farma jest własnością Henrique Slopera, który odziedziczył ją po swoim dziadku. W latach 1999 - 2008 roku na farmie wprowadzono wiele procesów związanych z uprawą organiczną, za sprawą czego została ona uhonorowana wieloma certyfikatami. Do uprawy nie używa się środków chemicznych i stosuje się różne działania mające na celu ochronę roślin i poprawę stanu gleby.
Przeznaczenie
Palarnia Solberg&Hansen wypaliła tę Brazylię w taki sposób by była odpowiednia do przygotowania espresso, dlatego polecamy ją do wszystkich ekspresów: kolbowych, automatycznych, domowych i profesjonalnych, a także do kawiarek (zwanych też makinetką lub mokką).
Palarnia
W Solberg & Hansen nie ma miejsca na kompromisy w kwestii jakości kawy. Wypalane tam są jedynie ziarna najwyższej klasy - z segmentu speciality. Roasterzy podróżują do najodleglejszych zakątków globu w celu poszukiwania unikalnych smaków. Mnóstwo zdobytych tytułów to jedynie potwierdzene tego, że palarnia potrafi zachwycić każdego miłośnika wyśmienitego espresso oraz kaw parzonych metodami alternatywnymi. Do dziś jest to największa palarnia w Norwegii, a jej renoma sięga całego świata.
Pro tento produkt zatím nejsou žádné recenze!
Napsat recenziMajitel internetového obchodu nezaručuje, že zveřejněné názory pocházejí od spotřebitelů, kteří daný produkt použili nebo zakoupili.