StartseiteNasze marki - Coffee ProficiencyCoffee Proficiency - Ethiopia Kochere
Kawa wypalana przez krakowską palarnię kawy Coffee Proficiency, pochodząca ze słynnego regionu Etiopii, Yergacheffe. Jest przeznaczona do przelewowych metod parzenia.
Charakteryzuje się aromatem mango, truskawek i bergamotki. Ma delikatną, złożoną kwasowość. Bogaty smak bergamotki, limonki i owoców tropikalnych. Cechuje się wysoką słodyczą oraz krótkim, czystym, karmelowym posmakiem.
Charakteryzuje się aromatem mango, truskawek i bergamotki. Ma delikatną, złożoną kwasowość. Bogaty smak bergamotki, limonki i owoców tropikalnych. Cechuje się wysoką słodyczą oraz krótkim, czystym, karmelowym posmakiem.
Kraj pochodzenia: Etiopia
Region: Koke, Yergacheffe
Odmiana: Lokalne odmiany arabiki
Wysokość upraw :1790 - 1900 m n.p.m.
Sposób obróbki: Natural
Nowa, etiopska kawa w ofercie palarni kawy Coffee Proficiency uprawiana jest i poddawana procesowi obróbki we wsi Kore. Wieś ta znajduje się w dystrykcie Kochere w Ethiopii w regionie Yergcheffe. Kore znajduje się około 25 km od centrum miasta Yirgacheffe.
Kawa zbierana jest tam w okresie od listopada do stycznia. Gleby w tym regionie to czerwono-brązowe gliny, głębokie na około 1,5 metra.
Es gibt noch keine Bewertungen für dieses Produkt!
Eine Rezension schreibenDer Eigentümer des Online-Shops garantiert nicht, dass die veröffentlichten Meinungen von Verbrauchern stammen, die ein bestimmtes Produkt verwendet oder gekauft haben.