Strona głównaNasze marki - Coffee ProficiencyCoffee Proficiency - Ethiopia Kochere
Kawa wypalana przez krakowską palarnię kawy Coffee Proficiency, pochodząca ze słynnego regionu Etiopii, Yergacheffe. Jest przeznaczona do przelewowych metod parzenia.
Charakteryzuje się aromatem mango, truskawek i bergamotki. Ma delikatną, złożoną kwasowość. Bogaty smak bergamotki, limonki i owoców tropikalnych. Cechuje się wysoką słodyczą oraz krótkim, czystym, karmelowym posmakiem.
Charakteryzuje się aromatem mango, truskawek i bergamotki. Ma delikatną, złożoną kwasowość. Bogaty smak bergamotki, limonki i owoców tropikalnych. Cechuje się wysoką słodyczą oraz krótkim, czystym, karmelowym posmakiem.
Kraj pochodzenia: Etiopia
Region: Koke, Yergacheffe
Odmiana: Lokalne odmiany arabiki
Wysokość upraw :1790 - 1900 m n.p.m.
Sposób obróbki: Natural
Nowa, etiopska kawa w ofercie palarni kawy Coffee Proficiency uprawiana jest i poddawana procesowi obróbki we wsi Kore. Wieś ta znajduje się w dystrykcie Kochere w Ethiopii w regionie Yergcheffe. Kore znajduje się około 25 km od centrum miasta Yirgacheffe.
Kawa zbierana jest tam w okresie od listopada do stycznia. Gleby w tym regionie to czerwono-brązowe gliny, głębokie na około 1,5 metra.
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.